Na základě hygienických a bezpečnostních pokynů Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (viz Ochrana zdraví a provoz základních škol v období do konce školního roku 2019/2020, https://www.msmt.cz/soubor-hygienickych-pokynu-pro-ms-zs-a-ss), se nesmí v zařízení školního stravování při výdeji jídla potkávat žáci z různých skupin žáků a je také nutné zajistit rozestupy mezi jednotlivými žáky (nejméně 1,5 metru) – jeden stůl pro jedno dítě a následná desinfekce stolu a židle. Dále je vhodné omezit kontakt s jinými osobami, aby se minimalizovalo riziko přenosu viru. Aby se tyto podmínky podařilo zajistit, nelze z časových a kapacitních důvodů vyhovět stravování širší veřejnosti.

 

Dle harmonogramu uvolnění škol a školských zařízení začala školní jídelna od 11. 5. vařit pro žáky 9. ročníků a žáky ZUŠ, od 25. 5. pro žáky 1. stupně, od 1. 6. pro žáky speciálních tříd a od 8. 6. pro žáky 2. stupně. Dále se zde stravují zaměstnanci ZŠ a ZUŠ. Rovněž byl zajištěn výdej stravy pro Dům s pečovatelskou službou v Českém Dubu a externí strávníky z firem, které si stravu odebírají do várnic zadním vchodem.

 

Stravování všech externích strávníků bude v plné šíři obnoveno 1. 9. 2020.

 

V Českém Dubu 5. 6. 2020

 

                                                                                                          Mgr. Jan Goll (ředitel školy)

 

Pomoc pro naše strávníky v době vyhlášeného nouzového stavu nabízí Podještědský sportovní areál, který Vám oběd, včetně dovozu, zajistí. Objednávky se přijímají na:

  • tel.: 723 065 441 (volat nebo SMS ve tvaru: datum, počet jídel a výběr jídla, příjmení, adresa)
  • on-line: https://podjestedska.eu/rozvoz-obedu/
  • NETÝKÁ SE SENIORŮ, KTERÝM OBĚDY ZE ŠKOLNÍ JÍDELNY ZAJIŠŤUJE A DOVÁŽÍ PEČOVATELSKÁ SLUŽBA!

Mgr. Jan Goll (ředitel školy)

Jídelna

Vedoucí jídelny: Zdena Havlíková
Telefon: 481 120 560
 
PRAVIDLA ŠKOLNÍ JÍDELNY
  • Nejde  navolit do mínusu (bez dostatečného kreditu).
  • Přihlášení obědů nejpozději do 13:15 hod na následující stravovací den. Po této době již není možno oběd přihlásit.
  • Odhlášení jídla je možné do 7:30 hod na daný den.
  • Podrobnější informace k objednávání jídel najdete na STRAVA.cz rozkliknutím konkrétního druhu jídla.
  • Jediný platný účet pro bezhotovostní platby stravného je 19-0986037319/0800 u České spořitelny. Jiný účet není akceptován a peníze budou vráceny zpět na příchozí účet !!!

Přihlašovací údaje pro objednávání stravy přes internet na serveru STRAVA.cz: 

1) Jako zařízení při výběru jídelny použijte 5599

2) Uživatel: je 4 písmena příjmení + 3 písmena jména, je to stejné jako pro přihlášení do školní sítě (vše bez diakritiky, malými písmeny, bez mezer)

3) Heslo: je osobní číslo strávníka (ve starém objednávkovém systému bylo použito jako jméno)
- v tu chvíli jste přihlášeni
- pro objednávání zvolte volbu OBJEDNÁVKY 
- zde můžete provést objednávání 
- uložení a odeslání objednávek se dělá prostřednictvím tlačítka Odeslat 

 

Cena obědů od 1. 3. 2020

  • Žáci 7 - 10 let  - 27,- Kč
  • Žáci 11 - 14 let - 29,- Kč
  • Žáci 15 a více let - 30,- Kč
  • Zaměstnanci - 35,- Kč
  • Externí strávníci - 65,- Kč (daň 15%, kompletní cena včetně daně, pokud pro stravování využijete prostor naší školní jídelny nebo si odnesete v jídlonosiči)

                                         

Placení obědů

  • převodem: číslo účtu: 19-0986037319/0800. Variabilní symbol k vyzvednutí u paní Zdeny Havlíkové (vedoucí jídelny). Bezhotovostní platby do 27. v měsíci.
  • platby v hotovosti POUZE středy od 6 do 14 hodin

Seznam alergenů

sledovaných od 13. 12. 2014 dle směrnice 1169/2011 EU

  1. obiloviny obsahující lepek
  2. korýši a výrobky z nich
  3. vejce a výrobky z nich
  4. ryby a výrobky z nich
  5. jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
  6. sojové boby a výrobky z nich
  7. mléko a výrobky z něj (kromě laktózy)
  8. skořápkové plody (mandle, ořechy: lískové, vlašské, kešu, pekanové, para, pistácie, makadamie) a výrobky z nich
  9. celer a výrobky z něj
  10. hořčice a výrobky z něj
  11. sezamová semena a výrobky z nich
  12. oxid siřičitý a siřičiany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l
  13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. měkkýši a výrobky z nich